اجرای طرح ترخیص موتورسیکلت های توقیفی و رسوبی

اخباردر ۲۷ آبان ۱۳۹۹

از روز ۱۸ آبان طرح ترخیص موتورسیکلت‌های توقیفی، بخشش جریمه ۲ برابری و امکان تقسیط جریمه آغاز شد.

زمان و مدت اجرای طرح ترخیص موتورسیکلت های توقیفی و رسوبی

این کار به منظور جلوگیری از انباشت این موتورسیکلت‌ها در پارکینگ‌ها انجام می‌شود و تسهیلاتی برای ترخیص موتورسیکلت‌های رسوبی پیش بینی شده است و ارائه این تسهیلات از امروز تا ۱۷ دی ماه ارائه می‌شود.

به گفته سردار سید کمال هادیانفر، رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا؛ عمده دلایل توقیف موتورسیکلت‌ها؛ تخلف راهنمایی، انتظامی، دستور قضایی و … بوده و شامل بیش از ۸۷۳ هزار دستگاه است.

شرط مهم ترخیص موتورهای توقیفی

همه موتورسیکلت‌ها به شرط آنکه دارای دستور قضایی نباشد از پارکینگ‌ها ترخیص می‌شود.

موتورسیکلت‌های رسوبی شامل مواردی است که از سال ۹۰ تا پایان سال ۹۸ توقیف شده و همچنان در پارکینگ هاست.

برای ترخیص موتور توقیفی کجا برویم؟

مالکان یا متصرفان این موتورسیکلت‌ها (یعنی کسانی که مالک موتورسیکلت نبوده، اما به شکل قانونی در حال استفاده از موتورسیکلت‌ها بوده اند) برای ترخیص این موتورسیکلت‌ها باید به دفاتر پلیس+۱۰ (که بیش از ۱۱۰۰ دفتر در سراسر کشور است) مراجعه کنند و مدارک را برای ترخیص ارائه دهند.

هزینه ترخیص موتورهای توقیفی

کار ترخیص با نرخ‌های مصوب سال ۹۴ هیئت دولت انجام می‌شود و بیشترین میزان هزینه پارکینگ به ازای هر شبانه روز توقیف مربوط به تهران با بهای ۷۲۰ تومان و کمترین آن با بهای روزانه ۱۸۰ تومان برای پارکینگ سطح سه در شهرستان است.

چه جرایمی در طرح ترخیص موتور سیکلت بخشیده می شود؟

همچنین در این طرح، جریمه دو برابری موتورسیکلت‌های توقیفی رسوبی (جریمه دیرکرد) بخشیده شده است و مالکان یا متصرفان موتورسیکلت‌ها تنها باید اصل جریمه را پرداخت کنند.

شرایط ترخیص با اقساط جریمه ها

افراد می‌توانند برای ترخیص موتورسیکلت‌ها از شیوه پرداخت اقساطی نیز استفاده کنند به شرط آنکه کل مبلغ جریمه را در طول یک سال تسویه کنند.

ساعت کار دفاتر پلیس۱۰+ از ۱۴ به ۱۶ افزایش یافته است و پارکینگ‌ها نیز ملزم هستند تا آخرین فرد مراجعه کننده در ساعات کاری را پذیرش کنند.

اگر در این دو ماه صاحب موتور توقیفی مراجعه نکند؟

اگر تا دو ماه موتورسیکلت‌های رسوبی ترخیص نشود این موتور‌ها به منزله موتور‌های بلاصاحب فروخته خواهد شد و مبلغ آن قابل عودت به مالک خواهد بود و پس از آن به نفع بیت المال هزینه خواهد شد.

چرا تاکنون موتورهای توقیفی ترخیص نشده اند ؟

سرهنگ رزاقی نیز در خصوص علت ماندن و ترخیص نشدن این موتورسیکلت‌ها نیز گفت: یکی از علت‌ها عدم احراز مالکیت می‌باشد یعنی کسی که موتورسیکلت از وی توقیف شده مدارک کافی جهت احراز مالکیت نداشته نتوانسته جهت ترخیص مراجعه نماید.

یکی دیگر از علت‌ها عدم پرداخت بدهی‌های دولتی باشد که برخی امکان پرداخت را نداشته اند و بدلایل مختلف این موتورسیکلت‌ها داخل پارکینگ‌ها مانده اند.

مدارک لازم برای ترخیص موتور سیکلت های توقیفی

معاون عملیات پلیس راهور تهران بزرگ ادامه داد: این افراد می‌توانند با در دست داشتن مدارک هویتی و مالکیت موتورسیکلت و با مراجعه به دفاتر پلیس +۱۰ اقدامات خود را جهت ترخیص موتورسیکلت شروع نمایند

و مدارک خود را به این دفاتر ارایه می‌دهند که شامل سند مالکیت، گواهینامه و بیمه نامه می‌باشد که می‌بایست ارایه گردد و از همان طریق نسبت به ترخیص موتورسیکلت اقدام خواهد شد.

وی همچنین اضافه کرد: عده‌ای هم متصرف موتورسیکلت محسوب می‌شوند یعنی در زمان توقیف موتورسیکلت نام آن‌ها در برگه توقیف ثبت شده که مالکیت نداشته، ولی موتورسیکلت در اختیار آن‌ها بوده است

که این افراد می‌توانند با شرایط خاصه دیگری از جمله در دست داشتن قبض پارکینگ که در زمان توقیف به آن‌ها ارایه شده است به مراکز اعلامی مراجعه نمایند و مراحل ترخیص را طی نمایند.

رازقی گفت: در خصوص نقص مدارک ساز و کار‌هایی اندیشیده شده که مراجعین می‌توانند در طی مراحل ترخیص مانند نداشتن بیمه، داشتن خلافی بالا و مدارک دیگر نسبت به ارایه تعهد و رفع نواقص و تقسیط بدهی اقدام نمایند.

آدرس مراکز ترخیص خودرو برای نقص مدارکی ها

افرادی هم که دارای نقص مدارک می‌باشند جهت ترخیص موتورسیکلت خود می‌توانند به مراکز منتخب ستاد‌های ترخیص به نشانی‌های زیر مراجعه نمایند:

۱-مناطق ۱، ۲ و ۳ شهرداری مراجعه به منطقه ۳ پلیس راهور تهران بزرگ واقع در اتوبان حقانی روبروی پارک آب و آتش و تماس:۸۸۸۸۰۹۰۹،

۲- مناطق شهرداری ۶، ۱۱، ۱۲ و ۱۷ مراجعه به منطقه ۱۱ پلیس راهور تهران بزرگ واقع در میدان قزوین جنب پارک رازی خیابان شهید مرادی و شماره تماس ۵۵۴۰۱۰۸۰،

۳- مناطق شهرداری ۱۳، ۱۴ و ۱۵ مراجعه به منطقه ۱۵ پلیس راهور تهران بزرگ به آدرس خیابن خاوران ابتدای خیابان ابوذر و تماس ۳۳۸۱۳۵۲۵،

۴- مناطق شهرداری ۴ و ۸ شهرداری مراجعه به منطقه ۸ پلیس راهور تهران بزرگ واقع در بزرگراه رسالت تقاطع باقری به شماره تماس ۷۷۸۸۷۶۶۵،

۵- مناطق شهرداری ۹، ۱۷ و ۱۸ شهرداری مراجعه به منطقه ۱۷ پلیس راهور تهران بزرگ به آدرس بزرگراه آیت الله سعیدی نبش خیابان شهید کاشانی به شماره تماس ۶۶۶۶۱۸۸۸،

۶- مناطق شهرداری ۲۰، ۱۹، ۱۶ مراجعه به منطقه ۱۶ پلیس راهور تهران بزرگ به آدرس خیابان شهید رجایی خیابان هلال احمر به شماره تماس ۵۵۳۳۰۰۸۵،
۷- مناطق شهرداری ۵، ۱۰، ۲۱ و ۲۲ مراجعه به آدرس خلیج فارس خیابان رهنما به شماره تماس ۶۶۵۵۵۰۸۸

عدم ترخیص موتورهای سنگین در هرمزگان

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان هرمزگان با اشاره به عدم ترخیص موتورسیکلت‌های با حجم موتور بیش از ۲۵۰ سی سی در این طرح، افزود :

مسئولیت احراز اسناد، هویت افراد و مالکیت وسایل نقلیه توقیفی برعهده دفاتر پلیس + ۱۰ بوده و هویت مالکیت ومراجعان قبل از مراجعه به پارکینگ یا اجرائیات و غیره توسط این دفاتر احراز می‌شود.

شرط سنی موتورسیکلت های توقیفی

رییس پلیس راهنمایی و رانندگی اهواز گفت : از شرایط ترخیص سن تردد موتورسیکلت هاست که حداکثر ۸ سال در نظر گرفته شده است

موتورسیکلت‌های بدون پلاک با اسناد مالکیت و دریافت تعهد مبنی بر استفاده نکردند تا زمان دریافت پلاک نیز قابل ترخیص هستند ولی موتورسیکلت‌های بالای ۲۵۰ سی سی غیر مجاز مشمول این دستورالعمل نخواهند بود .

طرح ترخیص موتورهای توقیفی تا چه زمانی ادامه دارد؟

تا ۱۷ دی ماه

برای ارایه مدارک جهت ترخیص موتورسیکلت توقیفی کجا مراجعه کنیم؟

مراکز پلیس +۱۰

چه موتورهایی ترخیص می شوند؟

از شرایط ترخیص سن تردد موتورسیکلت هاست که حداکثر ۸ سال در نظر گرفته شده است.

چه موتورهایی در این طرح ترخیص نمی شوند؟

همه موتورسیکلت‌ها به شرط آنکه دارای دستور قضایی نباشد از پارکینگ‌ها ترخیص می‌شود.

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    سبد خرید